Министар спољних послова Србије Вук Јеремић поклонио је данас деци Краљева неколико стотина новогодишњих пакетића. Министарство иниостраних послова организовало је хуманитарни новогодишњи пријем за дипломатски кор у оквиру кога су обезбеђени пакетићи за мале Краљевчане.Пакетићи  су подељени деци корисницима Центра за социјални рад и деци из породица које су у земљотрсу остале без кућа.
Министара је примио и захвалио му се градоначелник Краљева Љубиша Симовић који је истакао да овај гест Министарства спољних послова јесте доказ да се диоломатија на прави начин интересује за проблеме града који неће моћи сам да се избори са несрећом.
 
 

Помоћ од Француске дијаспоре                                                                19. Новембар. 2010.

Срби који живе и раде у Француској прикупили су као помоћ Краљеву 25.000 евра и наменили их изградњи две куће породицама које су остале без крова над главом у земљотресу 3. новембра. Куће ће добити породице Обрадовић из Јарчујака и Папић из Сирче.
Новац је прикупљен на хуманитарном концерту певача народне музике Снежане Ђуришић и Радише Урошевића. Урошевић је данас заједно са Милошем Јанковићем, представником дијаспоре из Париза, градоначелнику Краљева Љубиши Симовићу уручио уговор о донацији и највио још помоћи од дијаспоре.

 
 

Print Friendly, PDF & Email