Небојша Симовић, начелник Рашког округа, данас је примио представнике амбасаде Палестине др Рабах Ахмед Тајем конзула Палестинске амбасаде и др Надер Салајмех председника фармацеутске коморе Палестине.         
На састанку је било разговора о интезивирању привредне сарадње  Палестине и Србије, са фокусом  на Рашки Округ. Посебно се разговарало о кланичарској индустрији, дрвопрерађивачкој индустрији и производњи и извозу природног угља и ћумура за наргиле.      
На иницијативу гостију из Палестине, планиран је позив на сајам у град Рамала који је познат и као привредни центар Палестине. Начелник Рашког округа је предложио да се крајем марта у Краљеву одржи заједнички састанак краљевачких привредника и њихових колега из Палестине .           
Договорено је још и да се настави и интензивира иницијатива која је покренута прошле године, а тиче се братимљења градова Хеброн и Краљево. 
Посета делегације из Палестине једна је у низу састанака са високим представницима страних држава који, поводом предстојећег Давис Kуп меча, ових дана посећује Краљево.
 

Print Friendly, PDF & Email