Kабловски оператор Supernova донирао је ученицима краљевачке Основне школе „Светозар Марковић“ паметну клупу која, поред могућности пуњења телефона, нуди приступ интернету и платформи са мноштвом корисних садржаја. Ова иновативна клупа додељена је као награда за изванредан успех ђака у оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“.

Уручењу донације присуствовао је заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић.

„Драго ми је да је краљевачка основна школа „Светозар Марковић“ једна од школа које се могу похвалити паметном клупом у свом дворишту. Сигуран сам да ће ученици уживати у коришћењу забавних садржаја и учити приступајући едукативним, да ће им значити то што могу да се повежу на интернет. Поред тога, имаће прилике и да прошире знања о заштити животне средине. У име града, захваљујем кабловском оператору Supernova, као и Министарству просвете, науке и технолошког развоја и компанији Strawberry energy, који су покренули и реализовали пројекат „Паметне клупе за основне школе“, рекао је заменик градоначелника града Kраљева Вукман Ракочевић.

Руководилац Школске управе Kраљево Бојана Маринковић сматра да идеја одрживости, константно омогућеног приступа интернету и енергији за покретање дигиталних уређаја чине паметну клупу идеалним спојем технологије и амбијенталног функционалног помагала за учење на отвореном простору, у пријатном, природном окружењу.

„Посебно ме радује што ће паметне клупе бити од користи ученицима различитих узраста, од најмлађих – које учитељи оријентишу ка одрживом развоју и рационалној потрошњи природних ресурса, до оних зрелијих – који ће могућност доступности интернета и електричне енергије употребити за стварање нових идеја, на добробит целог друштва“, казала је руководилац Школске управе Краљево.

Директор Основне школе „Светозар Марковић“ из Kраљева Драгана Лазовић очекује да ће то бити место окупљања и садашњих и будућих ђака Школе јер је ова донација „сигурни улог у будућност“.

„Постигнућа наших ученика чине нас препознатљивим и ван оквира локалне заједнице, а сада ћемо бити познати и као прва и једина основна школа у граду са паметном клупом у школском дворишту. Ученици ће бити у прилици да остваре дигиталну комуникацију, али и социјалну интеракцију, која нам свима недостаје у овом тренутку. Постављањем паметне клупе излазимо у сусрет потребама ученика да слободно време проводе на начин који одговара њиховом начину живота и интересовањима, а надам се да ће је користити не само за претраживање забавних, већ и едукативних садржаја“, изјавила је директорка.

Како је истакла ПР менаџер Supernove Ивана Бајовић, овим донацијама се иде корак испред времена, креирају нове дигиталне навике и доприноси модернизацији целокупног школства у Србији.

„Веома смо поносни на овај пројекат који смо покренули са жељом да младима још од основне школе обезбедимо квалитетно образовање у дигиталном окружењу, које ће их инспирисати да и сами померају границе. Паметне клупе које додељујемо основцима на лак и забаван начин подстичу децу да се заинтересују за школске активности и да у неформалној атмосфери продубе своје знање“, рекла је представница Supernove.

Захваљујући соларној енергији, паметна клупа пружа могућности пуњења више телефона истовремено и повезивања на интернет, а ђацима омогућава приступ едукативној платформи са лекцијама, тестовима знања, играма и другим занимљивостима. На информативној страници, којој се приступа приликом повезивања на интернет, основци могу да се информишу о актуелностима и распореду наставе.

У оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ од новембра прошле године клупе су добили основци у Новом Саду, Београду, Чачку, Kрагујевцу, Ћуприји, Власотинцу и Параћину, а у Рашком округу, поред нашег града, општина Рашка.

Print Friendly, PDF & Email