Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих девету годину путује Србијом. Од укупно за ову годину предвиђених 26, до сада, обишао је 12 градова и општина и стигао и у наш град. На Атлетском стадиону и на спортским теренима покрај Ибра пламен пријатељства, коју је запалио маскота Игара „лав“ са младим краљевачким спортистима, означен је почетак такмичења. Ученици краљевачких основних школа и полазници бројних спортских клубова надметали су се у четири дисциплине – атлетици, фудбалу, баскету и између две ватре – екипе девојчица и екипе дечака.

Град Краљево је све време уз организаторе, како би омогућио да једно овакво такмичење из године у годину увесељава најмлађе Краљевчане и пружа могућност да развијају спортски, тимски дух, уче се фер-плеју и стичу нова пријатељства.

Како је истакао градоначелник Краљева др Предраг Терзић, Спортске игре младих показују да Спортски савез града Kраљева, Савез за школски спорт града Kраљева и Град Краљево одлично сарађују како би организовали ово такмичење значајно за краљевачку децу. Градоначелник је напоменуо да је разговарано о томе како допринети наставку такмичења, али и организовању Игара у другим местима на територији Србије. Будући да је Спортским играма у Краљеву присуствовао и представник Спортског савеза и Спортског центра Општине Грачаница на Kосову и Метохији, Терзић је изразио очекивање да ће се успоставити сарадња и да ће ово такмичење наредне године бити одржано и у Грачаници.

„Можете да тренирате, да будете врхунски спортисти, а да поред тога завршите и факултет. То је јако важно. Вежбајте, тренирајте, али и учите! Никада не смете да дозволите да запоставите школу због спорта“, поручио је малишанима градоначелник Краљева указавши им на пример Милана Жарковића, некада изузетно успешног одбојкаша, врхунског одбојкашког тренера, који је и магистар електротехнике.

„Са децом смо разговарали о спорту, видели како се они такмиче у малом фудбалу, атлетици, баскету… али смо им предочили и значај образовања. Наша деца морају да се развијају, да тренирају, да јачају тимски и спортски дух, али и поред тога  – неопходно је да завршавају школу“, рекао је др Предраг Терзић.

За организовање Спортских игара младих у Краљеву задужен је Спортски савез Краљева. Председник Милош Симовић није крио задовољство на указаном поверењу, као и због великог одзива школа и спортских клубова.

„Презадовољан сам и почаствован…. Ово је сад већ традиција у нашем граду. Спортски савез града Краљева брине о оваквим манифестацијама, брине о деци која се баве спортом, што данас и показујемо. Захваљујем свим ученицима, члановима клубова који учествују на овој манифестацији, Треба да промовишемо спорт јер спорт је здравље. Деца треба да нам одрастају на спортским теренима не на улици. Томе смо тежили у прошлости, а тежимо и у садашњости и у будућности“, поручио је Симовић.

Координатор Спортских игара младих у нашем граду Драган Ђорђевић је захвалио градоначелнику и председнику Спортског савеза, који су омогућили да се Краљево и ове године позиционира на мапи Спортских игара младих и подсетио на то да је наш град прошле године постигао велики успех у Сплиту – имали смо  финалисте у женском рукомету и женској кошарци.

„Веома сам задовољан колико деце је дошло. Хвала свим клубовима који су се одазвали, хвала школама које су послале ђаке да се такмиче. Надам се да ће показати своје квалитете“, рекао је Ђорђевић додајући да најбоље екипе иду на регионално такмичење 14. јуна у Нови Пазар, а првак из Новог Пазара на државно првенство – у Врњачкој Бањи, од 4. до 10. јула. Победници свих спортова одмеравају снаге у Сплиту у августу.

Print Friendly, PDF & Email