У оквиру програма помоћи Европске уније поплављеним подручјима, 40 породица са територије града Краљева, које су претрпеле штету у полавама маја 2014. године, добило је пластенике. У овом кругу донације, биће подељено укупно 87 пластеника свима који су аплицирали, осим породицама у Витановцу, којима ће помоћ стићи нешто касније.

Како је истакао помоћник градоначелника Краљева Вукосав Коњикушић, помоћ добијају они који су се бавили пољопривредном делатношћу и имали импровизоване пластенике. Настојања су да се помогне одржање пољопривредних газдинстава, као и да се подстичу млади брачни парови да се баве пластеничном производњом.

Пластеници имају гарантни рок од две године. Донатори односно инспекција посећиваће нове власнике како би се уверили да на прави начин користе пластенике. Према уговору, не смеју их продати, већ искључиво користити за потребе свог домаћинства.

Како је најављено, кроз овај донаторски програм, до краја године, биће уручени и садни материјали, концентрати, семена за сетву, кошнице и остало за шта су конкурисали кроз апликационе формуларе.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email