Спортски савеза Краљева је, уз подршку Града, на теренима Пољопривредно-хемијске школе „Др Ђорђе Радић“, уприличио свечано отварање десете манифестације Плазма Спортске игре младих. Пламен пријатељства, по узору на Олимпијске игре, упалио је ученик Основне школе „Димитрије Туцовић“, првак Србије у скоку у даљ, Марко Брковић, а градоначелник града Краљева др Предраг Терзић поздравио је учеснике и отворио манифестацију.

Како је подсетио, Краљево и краљевачки Спортски савез, сада већ традиционално, годинама успешно организују ове игре у којима се дечаци и девојчице такмиче у различитим спортовима – мушком и женском фудбалу, фудбалу три на три, баскету, атлетици, али и нашој старој дисциплини – „Између две ватре“.

„Велики број деце, њихових родитеља, учитеља и учитељица, окупио се данас у дворишту Пољопривредно-хемијске школе на Спортским играма младих. Очекујем да ће деца да се друже, уживају и такмиче, а најбољи од њих ће победити“, казао је Терзић, па додао:

„Као и претходних година, верујем да ће краљевачки малишани успети да, на републичким такмичењима, остваре запажене резултате. Желим им пуно успеха на данашњем такмичењу.“

Градоначелник је честитао организатору – Спортском савезу града Краљева на признању за најуспешнији спортски савез у читавој земљи, „Мајској награди“ за 2024. годину, коју додељује Спортски савез Србије, истакавши да је ова престижна награда велика мотивација за њихов даљи рад.

Према речима помоћника градоначелника за спорт Милоша Симовића, велика је радост видети оволико деце која су дошла да се такмиче и да посложе своје најбоље резултате.

„Ја сам поникао на оваквим манифестацијама и знам колико је то мени значило и зато се трудимо да овакве манифестације спороводимо у Краљеву. Неко од њих ће сигурно, и у будућности, бележити озбиљне спортске резултате. Желим им да дају све од себе јер ако дају све од себе самим тим су победници“, поручио је Симовић.

„Плазма Спортске игре младих 11. пут организују у Србији, а 10. пут у Краљеву. Краљево је град са скоро најдужом традицијом учешћа и организовања ових игара и јако је лепо видети на једном месту оволико деце. Ова младост Краљева гарантује да нека спортска будућност овог града је извесна и светла“, поручио је председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић.

Одбојкашки тренер и координатор Плазма спортских игара младих за град Краљево Драган Ђорђевић захвалио је градоначелнику Краљева и Спортском савезу што су омогућили да се настави дугогодишња традиција и да, и ове године, Спортске игре младих буду организоване у нашем граду.

Учесници такмичења су деца основношколског узраста са територије Краљева и Врњачке Бање, а Плазма Спортске игре младих организују се у оквиру Дунав осигурање Дана спорта, који се реализује широм Србије под мотом „Пружам руку, не подмећем ногу“. Малишани су у Краљеву имали прилику да се такмиче у спортској игри Лино „Између две ватре“, атлетици (трка на 60 метара), малом фудбалу, Coca-Cola купу, Millennium Теам баскету 3×3 и МИС одбојци, а све то у конкуренцији дечака и девојчица. Победници стичу право учешћа на Регионалном финалу које ће бити одржано у Краљеву, 14. јуна 2024. године, а на ком ће учествовати и победници финала из региона Западне Србије.

Print Friendly, PDF & Email