Данас је почела мотажа и постављање монтажне куће породици Стојковић из Грдице. Почетку монтаже присуствовали су  и Координатор Владе Србије за помоћ Краљеву министар Милан Марковић и градоначелник Краљева Љубиша Симовић. Они су са сарадницима обишли и Јарчујак и Опланиће,  локације на којима се изводе радови на постављању кућа породицама којима су куће порушене. До данашњег дана за рушење је предвиђено  420 кућа а тренутно се ради на 35 локација, где се постављају темељи за нове куће.
„ До краја године планирано је да са постави 100 темеља за толико монтажних кућа ако временски услови то дозволе. Трензтно велики проблем су старе куће које нису порушене па нема места за постављање нових али се и то у ходу решава, па се надамо да ће предвиђени темпо бити оставрен", рекао је министар Марковић.
Градоначелник Краљева Љубиша  Симовић је најавио да од ове недеље почиње интезивније радови на постављању 10 темеља дневно да би се планови остварили а то је да већина најугроженијих породица наредну годину дочека у новом дому.

 
 

Print Friendly, PDF & Email