Грађевинско предузеће „Тончев градња“ из Сурдулице започело је радове на санацији и реконструкцији зграде Интернистичке болнице у Краљеву, која је била затворена због тешких статичких оштећења у земљотресу новембра 2010. године.

Рок за завршетак радова на санацији зграде грађене 50-тих година прошлог века је пет месеци, а уговорена цена радова без пореза на додату вредност је 72.500.000 динара. Средства за санацију, која подразумева статичко обезбеђење зграде и поправку оштећеног, обезбедили су Министарство здравља из буџета за ову годину и град Краљево.

Када је пре скоро три године Интернистичка болница затворена, сва њена одељења са 220 постеља пресељена су у Хируршки блок, чиме су погоршани услови за рад медицинског особља, а посебно смештајни услови пацијената, јер су двокреветне собе претворене у четворокреветне, а делови ходника у вишенаменске ординације.

Према речима директора Здравственог центра „Студеница“ Звонка Веселиновића, када санација буде завршена, више од 300.000 грађана који гравитирају овом болничком центру, добиће квалитетније услове лечења, а одахнуће и запослени који су до сада радили у готово немогућим условима.

„Тек када су радови започети видели смо и нека нова оштећења, али извођачи су спремни да у договореној динамици заврше започете радове“, рекао је Веселиновић.

Број кревета у реконструисаном објекту остаће исти, а обезбеђена средства за санацију не подразумевају и набавку нове опреме, због чега је Веселиновић позвао донаторе да помогну.
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email