„Играјте поштено, играјте фер-плеј, нека најбољи победи“, поручио је учесницима 11. турнира у одбојци на песку Женева 2016“ градоначелник Краљева др Предраг Терзић, отворивши у петак увече манифестацију првим сервисом на пешчаним теренима на Женеви.

На теренима поред Ибра, код Мирине чесме, од 12. до 14. августа, биће три паралелна такмичења у одбојци на песку – мушкарци, жене и мешовити парови. Ове године, први пут ће бити одржан и турнир у ножној одбојци (footvolley), који је један од најатрактивнијих спортова у Бразилу. Финална надметања су у недељу, када ће, у 20.00 часова, најбољима бити уручене и заслужене награде.

Циљ манифестације је промовисање спорта, правих вредности и здравог начина живота, како би се млади окренули спорту односно одбојци, а град добио неке нове шампионе, попут браће Петковић, Влада и Вељка, Ивана Тодоровића и других.

Специјални гост на отварању је био Данило Јованов, а учеснике и љубитеље одбојке на песку, углавном младе Краљевчане, поздравили су и члан Градског већа задужен за заштиту животне средине и омладинску политику Владимир Лазаревић и координатор Канцеларије за младе Никола Радевић.

Поред бројних спонзора који су помогли организаторима – Организацији „Спортски дух“ и Одбојкашком клубу „Гимназијалац“, покровитељ овогодишњег турнира је град Краљево.

     

Print Friendly, PDF & Email