Поводом обележавања 4. јула, Дана борца, на Споменик отпора и победе, у парку код железничке станице, делегације града Краљева, Војске, Полиције, Жандармерије, борачких удружења, положиле су венце. У име града Краљева, венац је положио Сретен Јовановић, председник Скупштине града Краљева, са сарадницима.

Иако се Дан борца, одлуком Владе Србије, од 2001. године, не обележава као државни празник, према речима Сретена Јовановића, град Краљево, у коме је стрељано више хиљада недужних, има обавезу према жртвама и према будућности да овај дан обележава и да се подсећа шта се све страшно збило у том времену.

„Иза нас долазе младе генерације које треба да знају шта се све на овим просторима дешавало. Фашизам је био покрет који је имао веома ружне и непријатне циљеве. Победиле су снаге после којих смо ми више од педесет година уживали у миру. Ми настављамо да обележавамо овај датум и, колико је мени познато, овај дан се обележава и у многим градовима у Србији“, рекао је Сретен Јовановић, председник Скупштине града Краљева.

Print Friendly, PDF & Email