Данас су помоћ од 520 еура за осам породица из Краљева донели представници црквене општине из града Брегенца у Аустрији. Представник ове општине Далибор Рогановић је уручио новчану помоћ али и упознао заменика Председника Скупштионе града Краљева Сретена Јовановића да је и манастиру Жича уплаћена помоћ од 1000 еура. Ову помоћ прикупили су наши људи који живе и раде у Аустрији али и Аустријанци уз велику помоћ свештеника Дарка Кнежевића из црквене општине Брегенц.
 
 

Рукометаши Русије и Србије играли за Краљево                                           26.децембае.2010.

Рукометни савез Србије, спортска кућа која је не мало пута до сада притекла у помоћ својим сународницима, прикупила је помоћ и за Краљево погођено земљотресом.
У склопу Српског дана рукомета, који је одржан 26.12.2010. године у Београду, Рукометни савез Србије организовао је и хуманитарну међународну утакмицу између репрезентација Србије и Русије, са које је приход уплаћен као помоћ Краљеву.
Иако је утакмица директно преношена на другом програму РТС-а, одзив гледалаца био је више него задовољавајући. Карте за утакмицу купили су чак и репрезентативци Србије, пружајући тиме, поред сопственог учешћа у акцији, још једну врсту помоћи нашем граду.
На рачун града Краљева, специјално отворен овом приликом, уплаћено је прикупљених 231.804,27 динара.

 

Print Friendly, PDF & Email