Пелене, дечја храна, опрема, одећа, медицински материјал, гумене чизме – помоћ су која је граду Краљеву, у недељу ујутру, стигла из Немачке, из града Лајпцига. Организатор ове брзе помоћи је Вера Куљача, наша суграђанка, родом из Кованлука, која је прикупљала помоћ у Лајпцигу, али и из других немачких градова. У Краљево су са два комбија са приколицама допутовале њене две кћерке Татјана и Душица, Душичин супруг и пријатељи из Немачке.
          

Заменик градоначелника града Краљева Милун Јовановић, члан Градског штаба за ванредне ситуације, захвалио је у име града Краљева и оних који ће добити помоћ свима који су учествовали у овој донацији. Захвалност су изразили и други чланови Штаба – Ненад Нерић, директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево, Рада Добрић, секретар Црвеног крста Краљево, као и председник Месне заједнице Кованлук Милоица Васиљевић.
 
 
 

Одлука о укидању ванредне ситуације за територију града Краљева.                        24. Мај 2014.


Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Краљева обавештава грађане да, услед престанка ванредне ситуације, све пријаве у вези са елементарним непогодама, уместо на телефон број 306-113, могу да пријаве на број 1985 Центра за обавештавање и узбуњивање.

Третман комараца у поплављеном подручју

Због велике најезде комараца, стручне службе Ветеринарског института Краљево у петак, 23. маја 2014. године, у раним вечерњим сатима, извршиле су третман комараца са земље у поплављеним подручјима града Краљева – у Шумарицама, Сирчи, Опланићима, Грдици, Адранима и Обрви.

Како кажу у Ветеринарском институту, средство којим су комарци третирани није опасно по пчеле, људе и домаће животиње.

Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Краљева обавештава грађане да ће, када се за то буду стекли повољни временски услови, бити обављен третман комараца и на другим деловима територије града Краљева.


Помоћ из Новог Сада                                                                              24.Мај 2014.

Шлепер са преко потребном сточном храном, пеленама, опремом и храном за бебе, играчкама, средствима за хигијену и половном гардеробом стигао је у суботу увече из Новог Сада у Краљево.

Донацију из Новог Сада дочекао је члан Градског већа града Краљева Ненад Марковић, који је захвалио на помоћи, која ће бити дистрибуирана до најугроженијих. Како је изјавио Марковић, сточна храна је посебно хитна великим фармама и комисијски ће бити дистрибуирана до грађана.

   Помоћ из Љубљане                                                                                  24. Мај 2014.

Шлепер са више од 20 тона помоћи Краљевчанима стигао је у суботу из Љубљане. Бранка Павловић, волонтер Црвеног крста Љубљане, организовала је све што је било потребно да се помоћ сакупи и допреми, Дејан Јефтовић Муса, који је започео кошаркашку каријеру у Краљеву, новчано је помогао, Александар Тошковић, родом из Краљева, био је у пратњи конвоја, а удружење краљевачких превозника, са г. Токалићем из истоимене транспортне фирме на челу, било је задужено за превоз помоћи. Вода, храна, одећа, средства за хигијену смештени су у магацин „Аутотранспорта“ у Шеовцу и, у односу на потребе грађана, а према одлуци Градског штаба за ванредне ситуације, биће дистрибуирани Краљевчанима угроженим поплавама. 

У име града помоћ су дочекали и донаторима захвалили чланови Градског штаба за ванредне ситуације – заменик градоначелника Милун Јовановић, помоћник градоначелника Раде Јовановић и члан Градског већа Ненад Марковић.
 
 

Print Friendly, PDF & Email