Заменик градоначелника Краљева Вукман Ракочевић данас је примио помоћника општине Нови Кнежевац Петра Јанчића, и представнике предузећа Алева и Лепенка из Новог Кнажевца. Они су Краљеву донели помоћ од 5 камиона грађевинског материјала и камиона хране за бебе и одрасле. Представник општине је рекао да је општина Нови Кнажевац уплатили новчана средства за санацију на рачун града Краљева и да су спремни да пруже и даље сваку помоћ која је потребна.
 

 

Председница Скупштине Србије у Краљеву                                                 19. Новембар.2010.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић данас је обишла земљотрсом настрадало Краљево и у разговору са градоначелником града Краљева Љубишом Симовићем и председником Скупштине града Миломиром Шљивићем рекла да је задовољна степеном солидарности са Краљевчанима. На састанку су били присутни и директори здравствених установа из Краљева којима је председница Скупштине рекла да је као лекара занима функциониосање здравственог система као и параметри здравља грађана Краљева.
Председница Скупштине Србије је здравственом центру Студеница уручила 155 пакета пелена у вредности 200.000 динара, а представници компаније „ Беохемија" 3,5 тона средстава за хигијену.
 
 

 

Министар економије Млађан Динкић у Краљеву                                            19.Новембар. 2010.

Министар економије Млађан Динкић је данас у Краљеву у разговору са челницима града истакао да на привредним објектима у Краљеву није било великих оштећења али да ће Влада помоћи да се оживи привреда и да ће се инвеститорима који би запослили већи број краљевчана локална самоуправа бесплатно уступити земљиште.
Такође је наглашено да ће се компанијама из Краљева које су имале оштећења омогућити попусти приликом враћања кредита а министар је најавио и могућност да угрожена предузећа буду ослобођена од плаћања ПДВ-а.
Министар је у Краљеву допремио 18 камиона грађевинског материјала које су донирали фирме „Нексим група", „Симпо" Врање и „Скијалишта Србије".
Министар економије је изјавио да ће у Магнохрому и Фабрици вагона до краја 2011. године бити запошљено око 1000 нових радника и да је држава спремна да сама покрене производњу у Магнохрому као што је учинила у РТБ Бор.
Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић је истакла да стручњаци тог министарства и подгоричког грађевинског факултета утврђују штету на шест великих објеката од јавног значаја и да је циљ да они буду санирани у 2011.години.

 
 

Донациаја предузећа Карбон Топола                                            18. Новембар.2010.

Представници предузећа за производњу и уградњу материјала у грађевинарству Карбон из Тополе данас у Карљево допремили помоћ у виду два шлепера грађевинског материјала за грађане Краљева. Њих је примио и захвалио се на помоћи заменик градоначелника Краљева Вукман Ракочевић.
 

Председник Скупштине општине Лазаревац у Краљеву                             18.Новембар.2010.

Председника  Скупштине општине Лазаревац Милан Ивковић са сарадницима примио је данас заменик председника Скупштине града Краљева Сретен Јовановић. Гости из Лазаревца су упознали заменика о томе да су данас дошли да виде шта је то најпотребније у овом тренутрку Краљеву и да обавесте да су стигли и њихови инжињери који ће помоћи  комисијама за процену штете. 

 

Председник општине Топола у посети Краљеву                                     18.Новембар.2010.

Солидарност према становницима Краљева који су пострадали у разорном земљотресу, општина Топола jе показаla тако што ће четворочланој породици Симовић, у најкраћем року саградити нову кућу.
Делегација општине Топола коју је предводио Гаврило Николић, заменик председника општине, боравила је у току прошле недеље у Краљеву где је на предлог краљевачког Центра за социјални рад прихватила да конкретну помоћ пружи породици Симовић.
– Сматрамо да је овакав вид помоћи најприкладнији начин да она стигне у праве руке.Кућу која ће носити симболично име „Опленац" ће градити мајстори из Тополе – изјавио је председник Oпштине Драган Јовановић.
Вредност ове инвестиције износи око 2 милиона динара. Површина куће је 64 квадратна метра.
Госте из Тополе примио је градоначелник Краљева Љубиша Симовић који им се захвалио на помоћи и истакао да је солидарност грађана Србије и овог пута на завидном нивоу.
 

Print Friendly, PDF & Email