Данас је градоначелник града Краљева Томислав Илић са сарадницима, примио делегацију италијанске Асоцијације Трентино за Балкан. Делегацију је предводио директор Асоцијације Маурицио Камин.
Тема данашњег сусрета је пројекат помоћи провинције Тренто поплављеним пољопривредним домаћинствима са подручја града Краљева.

Овај пројекат је настао на заједничку иницијативу града Краљева и Асоцијације Трентино за Балкан. Аутономна провинција Тренто је почетком ове године одобрила 30 000 евра за реалиазцију пројекта. Заједно са Одељењем за привреду и финансије Градске управе града Краљева, дефинисани су критеријуми, а на предлог председника месних заједница изабрано је 30 домаћинстава из 6 села око Краљева: Адрани, Грдица, Витковац, Витановац, Раваница и Чукујевац. Критеријуми су били да имају директну штету која им је настала услед поплава, да буду млађи од 40 година и да живе са породицама на селу и да живе од пољопровреде.

Свако домаћинство ће добити на основу сопствених прироритета робу у вредности од 1000 евра у динарској противредности.
Разговарано је и о успостављању економских односа између Трентина и Краљева. Делегација из Италије представља и Трентинску федерацију задруга па се и на том пољу може успоставити сарадња.

Print Friendly, PDF & Email