Краљево су данас посетили делегација Ватикана коју су предводили амбасадор  Ватикана апостолском нунциј Орландо Антонини, београдски надбискуп Станислав Хочевар и координатор програма „Каритас" Данијел Галун.
Они су уручили Краљеву помоћ од 70.000 евра за санацију последица земљотреса.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић је са апостолским нунцијем Антонинијем потписао уговор о донацији 20.000 евра, који су директна помоћ Свете столице за санацију. Преосталих 50.000 евра је прикупљено преко „Каритаса" и биће утрошено за храну и грађевински материјал.
Антонини је изразио задовољство што је испунио обећање дато приликом прве посете након земљотреса да ће се Света столица укључити у пружање помоћи а представник „Каритаса" је навео да ће средства која су они прикупили бити уплаћена краљевачким фирмама за набавку хране, хигијенских пакета и грађевинског материјала.
Градоначелник Симовић се захвалио на помоћи истакао да је у току израда пројектне документације за санацију локалне Католичке цркве која је оштећена приликом земљотреса као и православна црква Свете тројице и да ће обнова бити реализована преко министарства вера и културе.
 
 

Print Friendly, PDF & Email