Захваљујући донацији Roma Company, наши најстарији суграђани који слободно време проводе дружећи се и бавећи се разним забавним и другим активностима у Дневном центру за старе на Берановцу, имаће још лепши, чистији и уређенији простор.

Краљево је један од градова у којем Roma Company – ланац малопродајних и велепродајних објеката, који омогућавају да се на једном месту пронађе све за завршне радове у грађевинарству и уређење ентеријера – годинама послује са великим успехом, а опредељење компаније, од оснивања, јесте да кроз своје пословање помаже заједници у којој послује. У оквиру обележавања три деценије постојања компаније, представници Roma Company донирали су граду Краљеву материјал за потребе адаптације и сређивања просторија социјалних установа у оквиру Центра локалних услуга града Kраљева – поред Дневног центра за старе на Берановцу, и зграда социјалног становања у овом и у Борачком насељу.

Донацијом Roma Company обезбеђен је грађевински материјал за  комплетно извођење радова за просторије укупне површине 2.500 метара квадратних које ће бити обојене и освежене, како би боравак свим корисницима ових установа био пријатнији и угоднији.

Примопредаји ове изузетно значајне донације присуствовали су градоначелник Краљева др Предраг Терзић, директор Центра локалних услуга Краљево Зоран Балтић, као и руководилац Дистрибутивног центра Roma Company у Краљеву Јовица Воштинић.

„Roma Company наставља дугогодишњу праксу друштвено одговорног пословања, кроз блиску сарадњу и улагање у локалну заједницу, пружајући помоћ тамо где је најпотребнија. Из тог разлога, одлучили смо да помогнемо Центру локалних услуга града Kраљева донацијом материјала. У години када обележавамо јубилеј, 30 година рада, остварићемо низ друштвено одговорних активности које за циљ имају помоћ свим локалним заједницама у којим послујемо“, истакао је руководилац краљевачког Дистрибутивног центра, поручивши да у наредном периоду у Kраљеву планирају и донацију Школи за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“, као и симболичну садњу 30 стабала на једној од локација у граду.

Директор Центра локалних услуга Краљево Зоран Балтић захвалио је руководству компаније на великој и вредној донацији, као и градоначелнику Kраљева, који је све ово омогућио, и начелнику Рашког управног округа, али и свим људима који помажу развоју ове установе.

„Надам се да ће наши корисници бити задовољни након реализације донације. Мислим да ћемо на овај начин заиста помоћи својим корисницима да живе у лепшем и још чистијем окружењу“, изјавио је Балтић, па подсетио да је Центар управљач објеката на Берановцу – зграде социјалног становања где тренутно у 30 станова станују корисници односно Дневног центра за старе, кроз који на дневном нивоу прође око 50 најстаријих суграђана, и зграде социјалног становања у Борачком насељу, где корисници бораве у 20 станова.

Према речима градоначелника, Град је после донације Норвешке, која је  изградила Норвешку кућу на Берановцу, у том објекту организовао амбуланту која служи за примарну здравствену заштиту свих мештана Берановца, Јовца, Кованлука, Метикоша, Драгосињаца, Kаменице. Ту се налази и пошта, а некада се налазила и мешовита група Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“. Ту је сада и простор у којем наши старији суграђани проводе слободно време.

„Уз помоћ предузећа Roma Company, које је обезбедило веома значајну донацију, Град ће побољшати услове за боравак у овом објекту и бринути о њему у годинама које следе, будући да је значајан за мештане Берановца и околних места“, изјавио је Терзић.

Градоначелник је подсетио на то да је на Берановцу последњих неколико година много урађено – изграђен је објекат вртића Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, за који је наш добротвор из Канаде Миломир Главчић издвојио читавих 200.000 евра, а преостали износ средстава до 60.000.000 динара обезбедио је град Kраљево из свог буџета. Уз помоћ средстава Министарства омладине и спорта изграђена је теретана на отвореном и трим стаза, а у току су завршни радови на изградњи нове зграде за избегла лица на Берановцу.

„Град је обезбедио средства у буџету за 2022. годину како бисмо изградили плато испред вртића и како би родитељи који довозе децу могли да паркирају возила, али и како бисмо могли да наставимо даљу изградњу и уређења простора. У буџету за 2022. годину обезбедили смо и средства за пројектовање фискултурне сале у издвојеном одељењу Основне школе „Вук Караџић“ на Берановцу, јер је ово једна од ретких школа које се налазе на приградском подручју а која нема фискултурну салу“, поручио је градоначелник.

Терзић је захвалио Roma Company на донацији материјала, али и на најављеним донацијама школи „Иво Лола Рибар“ и садњи дрвећа, подсећајући да је предузеће, приликом обележавања двадесет пет година рада, граду Краљеву донирало климе за вртиће Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“. Како је истакао, компанија се труди да кроз свакодневни рад изађе у сусрет свим предузећима и установама којима је помоћ потребна и изразио наду да ће и у будућности сарадња између овог предузећа и града Краљева бити на високом нивоу.

Print Friendly, PDF & Email