Након што је, пре десетак дана, по налогу градоначелника града Марибора, заједно са колегом Слободаном Стојановићем, долазио да види и договори са представницима града Краљева на који начин братски град Марибор може да помогне граду Краљеву у санирању последица поплава, Андреј Верлич, командир Цивилне заштите Марибора, вратио се у Краљево са Мариборчанима спремним и стручним да помогну угроженом становништву.

            Према речима Верлича, након што су видели каква је штета, представници града Марибора одлучили су да Краљеву понуде помоћ стручњака за рушење и чишћење речних корита. Тако је у партнерски град допутовало 26 припадника Добровољног ватрогасног друштва из Марибора и Цивилне заштите, са комплетном опремом. Од петка до понедељка они су помагали мештанима гледићког краја да очисте речна корита од дрвећa.

            Добровољни ватрогасци Марибора окупили су се и спремно кренули да помогну Краљевчанима у невољи.  

„Имали смо информације од пре, али нисмо очекивали то што смо видели. У граду Краљеву није било тако као овде у Гледићу. Ми ватрогасци смо одлучили да дођемо баш у Краљево и помогнемо. Невоља се догађа свуда, само је питање времена када ће и где да се појави“, изјавио је Алеш Цирингер, заменик командира добровољних ватрогасаца.

Међу добровољцима који су стигли у Краљево, била је и Матеја Жгур, која већ трећи пут борави у Краљеву, али овог пута не као запослена у Градској управи Марибора, већ као добровољни ватрогасац. Према њеним речима, помоћи другима је питање морала и зато они и јесу добровољни ватрогасци у Словенији.
 
 
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email