Данас је у магацину „Аутотранспорта“ у оквиру помоћи Европске уније  поплављеним подручјима у Србији, за 157 породица из поплављених подручја са територије града Краљева, подељено по две сетвене јединице кукуруза и по 400 килограма ђубрива.  
            Ово је по речима Вукосава Коњикушића, помоћника градоначелника за област управљања пројектима и локално-економски развој, претпоследња фаза расподеле семенског материјала и ђубрива за 13. месних заједница са територије града Краљева. Овај програм реализован је у сарадњи са међународном организацијом ФАО, Уједињеним нацијама и  Европском унијом за поплављена подручја. Последња фаза овог дела пројекта је у расподели семена луцерке, а након тога од септембра биће организована и помоћ у виду донација животиња, техничких средстава, пумпи за наводњавање … углавном све оно што су домаћинства пријавила као штету од поплава.           
По речима помоћника градоначелника постоји одређен број људи који се није пријавио за помоћ и није аплицирао за ове пројекте, из разних разлога, али ће град поново у току маја покушати да спроведе још једну фазу пројекта помоћи граду Краљеву. 
 

Print Friendly, PDF & Email