Помоћ из општине Пожега                                                                   26.Новембар.2010.

Данас је Горан Симовић заменик председника општине Пожега са сарадницима у Краљево допремио помоћ Краљеву у виду шлепера креча. Они су у сарадњи са Нексал групом из Пожеге досада већ донирали помоћ од 16 шлепера грађевинског материјала. Њима су се у име града Краљева захвалили Милош Весковић и Бојан Радибратовић чланови Градског већа града Краљева.

 

Наставак радова у Жичи                                                                             26.Новембар.2010.

Данас је заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић потписао уговор, о наставку изградње канализационе мреже у Месној заједници Жича, са министарством за Национални инвестициони план. Вредност овог посла је око 16 милиона динара и ове је по речима Ракочевића добар пример да Краљево, у околностима које су се догодиле, мора да настави да живи и да се започети радови, нови послови и инвестиције наставе.
 

Делегација Црвеног крста Србије                                                                    26.Новембар.2010.

У разговору са градоначелником града Краљева Љубишом Симовићем и његовим помоћником за социјална питања Милуном Јовановићем генерални секретар Црвеног крста Србије Весна Милуновић је представила даље планове и начин деловања Црвеног крста за помоћ грађанима Краљева. Она је истакла да ових дана предстоји дистрибуција 2.000 пакета хигијенских и 2.000 пакета прехрамбених артикала.
Градоначелник Симовић је рекао да је комуникација између Црвеног крста и Штаба за ванредне ситуације на завидном нивоу.
Градоначелник је рекао да проблем простора за потребе Црвеног крста у наредном периоду у граду Краљеву, мора бити приоритет јер Краљево мора бити велики центар за дистрибуцију хуманитарне помоћи.
 

Помоћ од предузетника                                                                    26.Новембар.2010.

Дугогодишњи партнери краљевачког предузећа Интерком трејд, произвођачи боја, лакова и фасаданих материјала показали су велику солидарност и донирали Краљеву материјале за репарацију школа и осталих оштећених објеката. По речима Живка Ђуровића из Интеркомтрејда у ову донанцију су укључени Максима Лучани, Хромос из Хрватске, фирма Аустротерм, Матокс из Параћина, Кема из Београда и Зорка Шабац.
Градоначелник  Љубиша Симовић се захвалио донаторима и истакао да је ова помоћ значајна али и да показује да се пословна сарадња у овом случају показала као прави пример добих односа између пословних партнера који су у невољи.
 
 

Делегација из општине Кула                                                                    26.Новембар.2010.

Председник Скупштине општине Кула Жељко Ковач са сарадницима, данас је градоначелнику града Краљева Љубиши Симовићу и Миломиру Шљивићу председнику Скупштине града Краљева , приликом посете Краљеву рекао да су се грађани и локална самоуправа Куле организовали и допремили помоћ за грађане Краљева. Они су у Краљево допремили шлепер грађевинског материјала и најавили долазак стручне комисије која ће помоћи у процени настале штете.

 

  

Print Friendly, PDF & Email