Данас је Краљево посетио  амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки који је у разговору са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем истакао да су катастрофални земљотрес и цунами донели много патњи јапанском народу али да је обостртана солидарност у невољи продубила пријатељске односе између два народа. По његовим речима посебну блискост народ Јапана саосећа са грађанима Краљева, где се још санирају последице земљотреса од новембра прошле године.
Амбасадор се захвалио на изразима саучешћа и солидарности као и на помоћи града Краљева из чијег је буџета издвојено милион динара за помоћ народу Јапана.
Градоначелник Краљева је изразио захвалност краљевчана народу Јапана који је у првим тренутцима после земљотреса упутио помоћ. Симовић је упознао његову екселенцију амбасадора са тренутном ситуацијим у Краљеву и са тим докле се стигло са санацијом оштећених објеката.
Представник „Пријатељства за нова времена" Хаџи Момир Бакрачевић је амбасадору Јапана уручио књигу жалости у коју су се nbsp; Краљевчани уписивали након разорног земљотреса и цунамија у Јапану.
 
 

Print Friendly, PDF & Email