После разорног земљотреса у Краљеву, Влада Швајцарске је пружила подршку за обнову зграде Градске управе у Краљеву.
Његова екселенција швајцарски амбасадор господин Ерwин Хофер, градоначелник Краљева господин Љубиша Симовић, директорка Швајцарске агенције за развој и сарадњу госпођа Беатрице Меyер и директор фирме МСП консалтинг  господин Радомир Миловановић  данас су обишли зграду Градске управе Краљева да би видели како напредују радови на њеној обнови. После земљотреса, Влада Швајцарске је помогла Краљеву кроз пројекте вредне 315.000 швајцарских франака или 260.000 евра  за израду техничког пројекта и за радове на обнови зграде Градске управе.
Влада швајцарске већ годинама сарађује са Градом Краљевом. Током протекле деценије, СДЦ је финансирао имплементацију бројних развојних пројеката укупним износом од два милиона франака, односно 1,6 милиона евра. Ти пројекти су били обухваћени Програмом подршке општинама  МСП, који је био лоциран у Краљеву и радио са још шест општина. Осим Краљева, то су биле општине Ариље, Чачак, Чајетина, Лучани, Пожега и Ужице.
Амбасадор Швајцарске је, заједно са представницима СДЦ-а и Града Краљева, обишао и две основне школе (Светозар Марковић и IV краљевачки батаљон) у Краљеву које су биле обухваћене хуманитарним пројектом који је финансирала позната швајцарска фирма ГЕБЕРИТ. Кроз тај пројекат су у потпуности реновирани санитарни чворови у две наведене основне школе.
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email