Породицу Пешић, Томислава и Гордану, и њихово седморо деце, који живе у Самаилима, посетили су градоначелник града Краљева Томислав Илић, заменик Милун Јовановић, начелник Одељења за ванредне ситуације Радоица Кочовић, директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево. Најмлађе дете има шест месеци, а најстарије 11 година. Четворо иде у школу. Родитељи немају сталан посао. Живе у у две мале просторије, без купатила. Део помоћи за завршетак куће прикупљен је захваљујући медијима, који су покренули акцију помоћи овој деветочланој породици. Донатор, наш човек из Ракове код Чачка, који живи у Француској, донирао је грађевински материјал и домаћини су почели да зидају спрат.

Како је приликом посете Пешићима изјавио градоначелник, град ће се сигурно прикључити акцији и помоћи овој многочланој породици и у изградњи куће и у стварању услова за нормалан живот.

„Град ће свакако стати иза ове акције. Обезбедићемо им услове за пристојан живот. Надам се да ће, осим града, бити ту још других донатора, које ћемо ми свакако анимирати, да помогну овој породици да кућу приведе намени и да пре зиме буде усељена. Град ће, у складу са својим могућностима, покушати да реши запослење бар једног од чланова породице, како би имали редовне приходе да би деци могли да помогну“, рекао је градоначелник Краљева. 

Апел за помоћ породици Пешић упућен је свима који имају могућности да им помогну.
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email