Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић поручила је данас, након ненајављене контроле функционисања обједињене процедуре издавања локацијске, грађевинске и употребне дозволе у Краљеву, да је јасно да Закон о планирању и изградњи живи.

Михајловић је обилазећи Краљево рекла како је ту дошла изненада, будући да проверава градове и општине по Србији да би видела да ли обједињена процедура постоји, да ли се добијају грађевински услови и да ли боље функционише него раније.
"У Краљеву је на почетку било одређених проблема, али смо на њима заједно радили. Данас је тај град пример у односу на многе локалне самоуправе", рекла је Михајловић и додала да верује да ће Краљево бити пример и за електронску грађевинску дозволу која ће сигурно бити у примени од 1. јануара 2016. године.

Упитана има ли локалних самоуправа које не спроводе обједињену процедуру по плану, она је рекла да не жели никога да критикује, али да је рађена анализа, те да су проблеми уочени у неким општинама у источној и јужној Србији. Михајловић је истакла и да је реч о веома малом броју општина.

"Министарство помаже тим општинама, а оне најчешће имају проблеме у вези са недостатком кадрова, недовољним бројем инспектора… Спремни смо да им помогнемо колико год буде могуће", рекла је Михајловић.

 

 

Print Friendly, PDF & Email