Захваљујући мерама владе и Програму подршке грађевинској индустрији, у Србији се данас ради на 250 градилишта, што је један од највећих успеха власти за претходне четири године, рекао је данас у Краљеву министар животне средине, просторног планирања и рударства Оливер Дулић.
Он је заједно са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем обишао радове на изградњи спортске хале бруто-површине 9.000 квадрата која ће имати око 3.300 места за седење.
Министар Дулић је навео да 250 пројеката у којих је уложено 18 милијарди динара подразумева инвестиције у капиталне инфраструктурне пројекте широм Србије, стадионе, мостове и затворене базене, али и домове културе и здравља, дечје вртиће.
"Поред бољег живота за 88.000 грађевинских радника, обезбеђен је квалитет и људи који живе у тим градовима", рекао је Дулић. Он је додао да је успостављен нови модел понашања државе кад су државне инвестиције у питању који подразумева да не сме да се дугује извођачима.
"На почетку мандата ове владе само путарској привреди држава је дуговала преко 350 милиона евра, а ми смо у време највеће кризе тај дуг успели да измиримо и да започнемо највеће инвестиционе циклусе и у нискоградњи, и у високоградњи", навео је Дулић.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић рекао је да ће спортска хала коју Краљево чека више од 30 година, без обзира на јаку зиму која је успорила радове, бити завршена до краја године и да инвестиција од 620 милиона динара представља највећу инвестицију у овом граду после изградње Хируршког блока.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email