Министар пољопривреде у Влади Републике Србије Саша Драгин и Градоначелник Краљева Љубиша Симовић са сарадницима посетили су село Стубал код Краљева и том приликом сусрли се са Светланом Радовац, пољопривредним произвођачем из овог краја, којој је Министарство субвенцијом помогло да дође до новог трактора.
– Били смо врло изненађени када нам је држава, на износ од 7.200 евра, колико кошта нов трактор, рефундирала средства у износу од 254.000 динара, што је 40 одсто од укупне вредности. Захвални смо им на томе, јер смо се управо због тога одлучили да обновимо механизацију, рекла је госпођа Радовац, која са својом породицом обрађује осам хектара земље и бави се сточарством.
Државни подстицаји у пољопривреди су начин за побољшање квалитета агротехнике, увећања приноса и дајемосредства само за оно што иде у производњу, рекао је министар Саша Драгин и нагласио да Министарство пољопривреде чини све што је у његовој моћи да „изађе у сусрет пољопривредницима и да субвенције које исплаћује стигну на време".

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email