Градоначелник Краљева др Предраг Терзић састао се са помоћником министра просвете, науке и технолошког развоја Љубишом Антонијевићем у нашем граду.

Како је саопштено на састанку, данас је у Београду потписан Уговор са извођачем радова о потпуној реконструкцији и радовима на изградњи Машинско-техничке школе „14. октобар“ у Краљеву, из програма KfW банке – енергетска ефикасност у јавним зградама на територији РС. Школа, која је у веома лошем стању, нашла се на листи приоритетних пројеката из програма енергетске ефикасности и за петнаестак дана почињу радови на санацији.

„Инвестиција је вредна 500.000 евра. Ради се по савременим стандардима у области градње по пројекту енергетске ефикасности. Биће урађени кров, фасада, изолација, столарија, грејање и комплетно осветљење. Биће потпуно оспособљене ученичке радионице, које ће служити за праксу, што је врло важно за дуално образовање“, рекао је помоћник министра.

Такође, обезбеђена су и пребачена средства за другу фазу радова на изградњи спортске сале при Дому ученика средњих школа у нашем граду. У току је избор за најповољнијег извођача радова, тако да ће хала бити завршена ове године.

Разговарано је и о инвестицијама у основношколско, средњошколско и високошколско образовање на територији града Краљева.

             „Мислим да ћемо из програма модернизација школа у Србији, који ради Европска инвестициона банка, од краја августа имати три до пет основних и средњих школа на територији града Краљева и у самом граду које су већ прошле конкурсну документацију од пре две године“, најавио је Антонијевић.

Градоначелник је истакао да Краљево има изузетно добру сарадњу са Владом Републике Србије, па тако и са министарствима.

„Данашња посета показала је да Министарство просвете, науке и технолошког развоја, са којим имамо веома добру сарадњу, брине о Краљеву. Реконструкција није шминкање школе, већ ћемо добити школу која ће 20-30 година након реновирања бити безбедна за ученике и условна за њихово теоријско и практично образовање“, рекао је градоначелник.

Истакао је да су нам потребне и нове школе, као и да се надамо значајнијој подршци у будућности како бисмо решили проблем простора за Музичку школу „Стеван Мокрањац“, која нема своју зграду.

 

      

Print Friendly, PDF & Email