Градоначелник града Краљева посетио је краљевачко породилиште другог дана Божића, на Сабор пресвете Богородице, када хришћанска црква одаје славу и хвалу Пресветој Богоматери. Том приликом, он је мајке са територије града Краљева, које су на најрадоснији хришћански празник Божић, када се слави рођење Исуса Христа, родиле бебе, даривао букетима цвећа и ваучерима на по 15.000 динара, које могу искористити у Апотеци Краљево за куповину из беби програма.

Тако ће Јована Спасојевић производима из краљевачке Апотеке обрадовати своју тек рођену девојчицу, а Александра Мрвић и Милица Обреза своје дечаке.  

            Градоначелник је и приликом ове посете породилишту истакао да је циљ локалне самоуправе да побољша наталитет, да створи што боље услове живота за родитеље и за децу.

„Надам се да ћемо у 2016. години успети у томе, да ћемо повећати буџет – за породиље, али и за прво, друго и трећерођену децу“, поручио је градоначелник.

Од 1. до 8. јануара ове године је рођено 30 деце. Породиље нису биле само са територије Краљева, већ и Врњачке Бање, Новог Пазара, Тутина и Трстеника.

„Волео бих да се локална самоуправа не задржи на поклонима за Нову годину и Божић, већ да се направе програми који ће бити у функцији стимулације повећања наталитета и да ће се определити средства у буџету и за такве акције“, поручио је директор Опште болнице „Студеница“ Зоран Мрвић.

Болница до априла има уговор са фирмом „МБ интернационал“ за поклон пакете који обухватају хигијенска средства, упутство за негу детета, исхрану, вакцинацију, као и са фирмом „Тосама“ за пакетиће за негу пупка.

 

 


         

 

Print Friendly, PDF & Email