Данас је председник Србије Борис Тадић посетио Краљево и са Миланом Марковиће министром за људска и мањинска права и државну управу и локалну самоуправу и грдоначелником Краљева Љубишом Симовићем обишао породицу Миодрага Панића којима је изграђена монтажна кућа уместо оштећене у земљотресу од прошлог новембра. Иначе то је 300 изграђена кућа за породице чији су домови оштећени у земљотресу који је задесио Краљево 3. Новембра 2010.
Председник Србије је рекао  да се земљотрес неможе спречити али да можемо да скупимо снаге и да реагујемо на начин на који се реаговало у случају Краљева и да се корак по корак морају испунити сва оно обећања грађанима Краљева .
Након ове посете председник Тадић је са Министром и Градоначелником обишао радове на зградама у улици Драгослава Богавца и градилишта великог бедема на левој обали  реке Ибар где је истакао да је изненађен јер када је прошле године био овде у обиласку клизишта и почетку радова на изградњи бедема није веровао да ће се радови овом брзином одвијати и да ће бедем бити овако леп. Посебно је истакао да се радује што је људима којима је клизиште угозило куће омогућен миран и безбедан сан.
Након тога председник се прошетао главном краљевачком улицом и  попио кафу са домаћинима у једном кафићу.

 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email