Градоначелник Краљева Љубиша Симовић примио је у кабинету саветника амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду Роберта Кокту. После краћег разговора, одржан је састанак коме су присуствовали и председник Скупштине града Миломир Шљивић, помоћник градоначелника за социјална питања Милун Јовановић, председник Регионалне привредне коморе Краљево Младомир Новаковић и директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево Александра Сретовић.
Градоначелник Краљева је рекао да се УСАИД програми већ примењују у Краљеву. У току је њихово учешће у коверзији дела војног аеродрома Лађевци у цивилни. Кроз МЕГА програм УСАИД учествује са 49 одсто укупне техноекономске студије оправданости конверзије.
"Град Краљево има велику потребу да се кроз низ програма уз конкретне пројекте, које УСАИД има, а који су усмерени ка помоћи малим и средњим предузећима, укључи да би се ова сарадња наставила", рекао је градоначелник Љубиша Симовић.
Председник Скупштине Миломир Шљивић истакао је да је сарадња између српског и америчког народа традиционална и искористио прилику да позове отправника послова амбасаде Џенифер Браш да буде гост Краљева 7. октобра, на Дан града Краљева, и да се, у име добих односа, обрати учесницима свечане седнице града.
Саветник у амбасади Америке Роберт Кокта захвалио је на срдачном пријему и рекао да је веома важно да имају прилику да разговарају са представницима локалне власти, како би могли да стекну увид у право стање у срцу Србије. Нагласио је да му је посебно драго да види да локална руководства имају конкретне предлоге за решавање проблема у својим срединама.
Након састанка, домаћини су госта повели у обилазак Пољопривредно-хемијске школе, где га је директорка упознала са проблемима, али и успесима ове образовне установе.
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email