Градоначелник града Краљева Љубиша Симовић данас је са сарадницима посетио село Тавник. У делегацији су били директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево Александра Сретовић, директор Електродистрибуције Краљево Љубинко Пешовић, помоћници градоначелника Милун Јовановић и Вукман Ракочевић и Милош Весковић члан Градског већа задужен за пољопривреду. Циљ данашњег састанка је остваривање боље и динамичније сарадње овог села са локалном самоуправом.
Тавник је једно од најразвијенијих села и по речима градоначелника Тавник се не напушта већ се проширује у погледу становништва и индустрије. Тавник има перспективу не само за себе већ и за град Краљево а и Србију јер се бави пољопривредом и развојем прерађивачке индустрије. Градоначелник је са сарадницима посетио неколико домаћинстава, месну индустрију "Сан", месну индустрију "Нид", погон за прераду млечних производа "Милкоп" из Рашке и друге.
  " Тавник је гранично село према граду Чачку и притисак за стварање индустријске зоне треба искористити као потенцијал а не проблем. Оно на чему се гради стратегија развоја града Краљева дешава се баш овде у селу Тавник, а то је да се овде дешава једна озбиљна пољопривредна производња, озбиљана прерађивачка индустрија и да у делу воћарства, Тавник по пласману дуња, производи 30 % укупне производње овог воћа  у Србији. Из тих разлога локална самоуправа ће одмах прећи на решавање свих проблема у селу Тавник" рекао је градоначелник Краљева на крају посете овом селу.
  
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email