„Град Краљево и Градска управа су ту да помогну у оквиру својих надлежности око свих питања која су неопходна за бољу производњу и већи извоз“, поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, приликом обиласка Фабрике разводних ормана „Евротехна“ у Конареву.

„Мислим да се ради о јако доброј фирми која прави производе који могу да се користе у различите сврхе и служе не само као непосредни извозни артикал ове фирме, већ их, уз додатна опремања, извозе и друга предузећа. Надам се да ће се способношћу директора и запослених пронаћи нова тржишта за ове производе и да ће фирма увећати и своју производњу и број запослених“, изјавио је градоначелник.

Ово успешно породично предузеће, које се бави производњом кућишта електроенергетских ормана и ормана за слабу струје (РЕК ормана), послује од 2000. године. Према речима директора Миодрага Грачанца, њихова највећа предност је што раде по сопственој конструкцији, тако да врло брзо могу да направе нови производ по захтеву купца, у чему су без конкуренције.

„Цео производни процес се обавља у сопственим погонима осим галванског цинковања. Годишње прерадимо око 1.000 тона лима и остваримо производњу већу од два милиона евра. Више од половине наших производа заврши ван граница Србије било да се ради о директно извезеним производима или онима које пласирају наши кооперанти, са већ уграђеном опремом. Присутни смо од југа Африке све до Владивостока. Главно тржиште годинама нам је била Русија, али, услед санкција, сада је извоз нешто мањи. Надам се да ћемо обновити сарадњу са Русијом“, каже Грачанац.

Због нешто мањег интересовања на руском тржишту, уместо шлепер или два месечно, како је то до скоро била пракса, од почетка године извезли су свега три.

Како је истакао директор „Евротехне“, за шеснаест година постојања, први пут су данас у свом предузећу угостили градоначелника.

Он је такође похвалио ЈКП „Водовод“, који је предузећу, када је прошле године рађена канализациона мрежа у Конареву, изашао у сусрет.

„Евротехна“ запошљава 67 радника, од чега 11 са високом стручом спремом. Непрестано ради на усавршавању технологије производње и проширивању предузећа или новим објектом или куповином нове машине.

         

Print Friendly, PDF & Email