Швајцарски Амбасадор у Краљеву                                         07.02.2011.

Амбасадор Швајцарске Ервин Хофер и представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу су са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем потписали уговор о помоћи граду Краљеву .
Амбасадор и Градоначелник су потписали уговор за израду техничке документације од 65.000 швајцарских франака и уговор о извођењу грађевинских радова на згради Градске управе у вредности од преко 250.000 швајцарских франака.
Амбасадор Хофер је подсетио да је Швајцарска већ дуже времена присутна у Краљеву, још од времена помоћи у збрињавању избеглица које су смештене у овом граду.Такође је најавио и донацију од 135.000 швајцарских франака групе Геберит са којом ће се обновити три санитарна блока у две основне школе у Краљеву.
Данас су и представници мултинационалне фармацеутске компаније Рош уручили  помоћ ЗЦ „Студеница" у вредности од милион динара. Тим поводом се и помоћница министра здравља Ивана Мишић захвалила на донацији.
 
 

Радна Група за Краљево                                                                       07.02.2011.

Данас је градоначелник  Краљева примио представнике Радне групе за Краљево која је формирана на иницијативу УНа и Народне банке Србије – Global Compact Network Serbia – Глобални договор.
Чланови ове групе су око 60 највећих компанија у Србији, банака и удружења од којих су се многи одазвали иницијативи да упуте помоћ Краљеву (SG Banka, VIP Mobile, CA Banka, Telekom Srbija, Siemens, Erste Banka, Hypo Alpe Adria, Delta Holding, Državna lutrija, EFG Banka….).
Председник Радне групе Марко Савић представио је градоначелнику циљеве и будуће акције Групе у коју ће се укључити и чланице Глобалног договора.
 

Научни скуп у Краљеву                                                                        07.02.2011.

Данас је у свом кабинету градоначеелник Краљева Љубиша Симовић примио представнике часописа „Изградња"- часописа Савеза грађевинских инжињера и техничара Србије, Савеза архитеката Србије, Друштва за механику тла и фундирање Србије, Удружења урбаниста Србије – секретара редакције Светлану Урошевић и професоре др. Мирка Манића и др. Миодрага Манића.
Повод састанка је недавно одржан састанка Организационог одбора Петог научно-стручног скупа о сеизмичком инжињерству на тему „ Искуства и поуке стечене након земљотреса у Краљеву од 03.11.2010", чији ће домаћин у јуну бити град Краљево.
 

Print Friendly, PDF & Email