Данас су у Свечаној Сали одборника Скупштине града Краљева, у присуству председничког кандидата Бориса Тадића, градоначелник Краљева Љубиша Симовић, министар екомије Небојша Ћирић и представник аустријске фирме „РХИ" Франц Штрицл потписали Споразум о намерама ове фирме да купи два „Магнохромова" рудника и постројења која се налазе у Краљеву.
По потписивању Штрицл је рекао да се овим мултинационална компанија „РХИ" обавезује да у наредних 5 година уложи 60 милиона евра и запосли 400 радника.
Како је Штрицл рекао, ова компанија пре свега планира производњу 100.000 тона руде која ће бити извезена за европско тржиште.
Министар Ћирић је рекао су преговори о сарадњи почели пре годину дана и да је прве контакте успоставио председник Борис Тадић, а да је Влада све учинила да до реализације овог пројекта и дође. Он је рекао да се нада да ће неисплаћене зараде бившим радницима „Магнохрома" бити исплаћене у току следеће недеље.
Борис Тадић је на крају похвалио рад градоначелника Симовића, рекавши за њега да је стабилан, јак и да има идеју и да само таквима и треба помагати.
 
 

Print Friendly, PDF & Email