У Краљеву је данас, у присуству министра просвете и науке Жарка Обрадовића и градоначелника Краљева Љубише Симовића, потписан уговор којим је немачка Фондација Херман Гмајнер, преко организације Дечјих села, донирала 70.450 евра за санацију штета од земљотреса основне школе "Вук Караџић" у овом граду.
Радови на санацији ове школе која има 1.200 ученика у 50 одељења, почеће 18. јула.
Донацијом немачке фондације Херман Мајнер биће реновирана Основна школа Вук Караџић коју похађају штићеници СОС дечијег села.
Говорећи о успесима школских управа у Србији, министар просвете је краљевачку школску управу сврстао међу три најбоље у Србији. "Школска управе Краљево заједно са школским управама у Београду и Новом Пазару су три најбоље школске управе у Србији, рекао је Жарко Обрадовић.
Радови на санацији већине краљевачких основних и средњих школа средствима Министарства просвете нису још почели, али је министар Обрадовић изразио уверавање да ће све школе бити саниране до 1. септембра, јер како је рекао, све тече планираном динамиком.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић се захвалио донаторима из Немачке, оцењујући да је после санације зграда најважнија санација школских објеката.
Симовић је подсетио да је за санацију школа Влада нашла средства која су довољна за конструктивну санацију школа и изразио очекивање да ће настава 1. септембра и за краљевачке ђаке започети у регуларним условима.
 
 

Print Friendly, PDF & Email