Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић је, након обиласка Врања, Ужица, Зајечара и Ваљева, разговарала са грађанима Краљева, који су имали прилику да, на тросатном пријему, потпредседници Владе и њеним сарадницима изнесу проблеме, поставе питања и дају сугестије.

Највећи део проблема, како је, након пријема грађана, изјавила потпредседница, био је у вези са водоснабдевањем, напајањем електричном енергијом и недостатком посла. Она је рекла да ће сви грађани добити писани одговор, без обзира на то да ли су питања у надлежности Министарства рударства и енергетике или других институција.

„Ово је још један од градова у ком смо, заједно са представницима локалне самоуправе, разговарали са грађанкама и грађанима, да покажемо да не постоје ни мали ни велики градови, а ни мали ни велики проблеми, јер је сваком човеку његов проблем највећи. Краљево је од стратешког значаја за Србију. Много инвестиција је у претходном периоду, поготову у инфраструктури, дошло у Краљево. Поносна сам на претходне инвестиције, на аеродром, Моравски коридор, а инвестирамо и у енергетску инфраструктуру, као што је Трансбалкански коридор, који је од огромног значаја за Краљево. За нас је Краљево стратешки, енергетски и ингфраструктурно важан град са становишта Србије. Сваком Краљевчанину на пријему покушали смо да решимо, помогнемо или бар дамо праву информацију за оно што су животни проблеми. Данас су људи говорили о проблемима са водоснабдевањем, нисконапонском мрежом… Верујем да ће бити задовољни брзином којом ће ти проблеми бити решени. Моја захвалност градоначелнику који сваког петка разговара са грађанима. Мислим да је то једини прави пут да се све оно што доносимо као нове одлуке у будућности заснива на свему ономе што грађани виде као своје проблеме, а можемо даље да их решимо“, рекла је потпредседница Владе и министарска проф. др Зорана Михајловић додајући:

„Разговарали смо са 30 људи. Још 14 није стигло на разговор, али су људи из Министарства разговарали са њима, забележили све проблеме које су изнели, и ми ћемо на свако питање које су поставили наћи одговор и писаним путем информисати сваког ко је био на разговору – сви ће добити одговор“, поручила је Михајловићева.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је захвалио потпредседници на помоћи у решавању проблема који постоје у граду.

„Ово је добра пракса и прилика да највиши званичници у непосредном разговору са грађанима сазнају које проблеме имају и пронађу начин да институционално те проблеме реше. Проблеми које су грађани у разговору изнели тицали су се рада републичких органа и органа локалне самоуправе. И министарка и њени помоћници и државни секретари одговарали су на питања, а поред мене као градоначелника и директори јавних предузећа и на локалном и на републичком нивоу. Надам се да ће се ова пракса наставити и у будућем периоду, а град ће учинити све да реши проблеме који се тичу рада локалних јавних предузећа“, казао је Терзић истичући да ће локална самоуправа увек бити на услузи.

Print Friendly, PDF & Email