Приликом посете град Краљеву, председник Републике Србије Александар Вучић је, након обиласка реконструисаног Атлетског стадиона, где су му добродошлицу пожелели бројни Краљевчани, присуствовао свечаном отварању нове производне јединице компаније Леони“.

„Данас је Леони највећи, приватни послодавац у Србији, са 13.000 запослених, у четири града имамо фабрике – Дољевцу, Нишу, Прокупљу и у Краљеву, која је највећа и тренутно броји 3.787 запослених“, изјавио је председник, па захвалио руководству компаније за све што чине за нашу земљу и што су изабрали Србију за огромна улагања. „Поносан сам како сте, уз нашу малу подршку, успели да направите и да нам обновите енергију и наду, и да нам покажете да је могуће да све изгледа другачије и да је могуће да толики број људи у Краљеву запослимо“, поручио је председник Вучић.

Како је подсетио, у фабрици компаније „Леони“ у нашем граду производе се аутокабловски сетови за све три фабрике мерцедеса у Немачкој и Мађарској, што значи да „нема мерцедеса без Краљева“.

Председник Вучић је приметио да су запослени пуни енергије и орни за рад, па нагласио колико је важно да људи имају прилику да остану на својим огњиштима  и да се запосле у свом родном граду.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу на залагањима да баш у Краљеву једна оваква мултинационална компанија отвори своје производне јединице и тиме омогући да се преко 3.700 Краљевчана запосли.

Према његовим речима, очекује се да ће „Леони“ већ до краја године запослити још 1.200 радника, а најважније је то што у овој компанији има места за све јер „Леони“ запошљава оне који имају високо образовање, али и оне који немају квалификације, младе људе и оне старије, подједнако мушкарце и жене.

Како сматра, само заједничким трудом и радом Град и компанија „Леони“ наставиће да се развијају. Терзић је поручио да раст ове компаније представља и раст нашег града, најпре у смањењу стопе незапослености, али и у подизању животног стандарда.

„Захвални смо на бирократски незахтевној и професионалној подршци представника власти током свих ових година. Срећни смо што овде можемо да радимо са одличним и мотивисаним запосленима. Задовољни смо што смо својим залагањем последњих година успели да допринесемо подизању општег животног стандарда у региону. Мислим да то називамо вин-вин ситуацијом“, изјавио је извршни директор компаније „Леони“ Алдо Kампер.

Генерални директор Леони Virning Systems Southeast д.о.о. Пјерлуиђи Гионе истакао је да је компанија јасно фокусирана на развој у овом региону –  нуди више могућности за запошљавање, проширује   своје   пословање,   постајући    највећи   индустријски послодавац у Србији. „Ово није лак задатак, али ми као тим, заједно са централним и локалним властима, јако напорно радимо на достизању овог циља. Добри услови рада, напредовање у каријери у међународној аутомобилској индустрији, у комбинацији са занимљивим пакетом мотивације и сјајним тимским духом, одлике су које „Леони“ чине веома занимљивим и привлачним послодавцем”, поручио је Гионе.

„Леони“ је 2009. године отворио свој први производни погон у Србији, у Прокупљу, а затим су уследиле фабрике у Малошишту (2014.), Нишу (2017.) и Kраљеву (2018.). По завршетку радова, фабрика компаније „Леони“ у нашем граду  биће њена највећа фабрика, која ће се простирати на 52.000 метара квадратних. Овај објекат представља прву новоизграђену фабрику у периоду од скоро 30 година на територији Kраљева у којој је предвиђено да запосли око 5.000 радника.

Print Friendly, PDF & Email