Председник Републике Србије Борис Тадић посетио је данас Краљево и присуствовао састанку Кризног штаба. Градоначелник Краљева Љубиша Симовић упознао је председника Србије и министра за државну управу и локалну самоуправу Милана Марковића о тренутној ситуацији у Краљеву и о мерама које се предузимају на што бржем отклањању последица земљотреса.Градоначелник је истакао да је, пошто је прва фаза у утврђивању процене штете завршена, почела друга фаза у којој ће експерти из грађевинске струке утврдити који су то објекти за рушење а који за санацију. Градоначелник је упознао Председника и министра и о до сада пристиглој помоћи и о њеној расподели.
Председник Тадић је прво честитао градоначелнику Краљева, министру Марковићу и премијеру Мирку Цветковићу зато што је план који су град и Влада ставили као приоритет спроведен у дело.Пошто је првом фазом био циљ да се сви кровови покрију пре кише сада је на реду да се престигне снег и да се што пре изграде монтажне куће за све оне који су остали без крова над главом.Да би се то успешно реализовало Краљеву су сада најпотребнији стручњаци са лиценцом који ће дати своје стручно мишљење о стању објеката.Након тога се приступа послу градње који се већ убрзано припрема . На првом месту и то као приоритет треба омогућити деци да почну са наставом у оним школама које су спремне за наставак наставе.
„Неживимо у сигурном свету, живимо у свету у ком су могуће елементарне непогоде и мораму да будемо спремни јер ћемо тако стећи поверење грађана" рекао је председник Тадић члановима Кризног штаба и присутним новинарима.
На крају посете Краљеву председник Тадић је обишао стамбену зграду у улици Драгослава Богавца, која је доста оштећена од земљотреса, и са станарима те зграде и грађанима Краљева разговарао о проблемима са којима се они суочавају данас две недеље након земљотреса.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email