Председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић и помоћник градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић примили су данас  чланове руског клуба „Поштоваоци ордена Александра Невског“ и њихове домаћине током боравка у Краљеву – чланове краљевачког Удружења српско-руског пријатељства „Петар Велики“.

Двадесетдвочлана група, основана при ларви Александра Невског у Санкт Петербургу, организатор је руско-српске регате назване „Православно ходочашће рекама Србије , која, од 18. јула до 4. августа, плови реком Ибар од Студенице, Западном и Великом Моравом и Дунавом, до тврђаве на Калемегдану.

У делегацији има 10 деце од осам до 14 година, која потичу из породица са више деце, где има проблема у развоју деце, или су остала без родитеља. Читав подухват реализује се под покровитељством цркве.

И домаћини и гости су изразили задовољство због данашњег сусрета. Председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић је истакао и значај града Краљева у оживљавању Удружења српско-руског пријатељства „Петар Велики“. Према његовим речима, постоји иницијатива да се успоставе контакти са сличним руским удружењима која имају жељу да посете Србију. Како је истакао председник Скупштине, треба да се још више сарађује, а град Краљево ће учинити све да се везе шире. 

Print Friendly, PDF & Email