Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић састао се данас са  министром за државну управу и локалну самоуправу и координатором Владе за санацију штете у Краљеву Миланом Марковићем и градоначелником Љубишом Симовићем у Градској кући у Краљеву. 
Министар и градоначелник информисали су председника Владе о току радова на санацији штете у Краљеву, а потом су обишли неколико локација у насељу Јарчујак где су у току завршни радови на монтажним кућама.
Председник Владе Мирко Цветковић каже да је задовољан динамиком радова. „Као што је и обећано, свим људима је обезбеђен смештај, исплаћују се финансијска средства грађанима чији су домови оштећени, преузима се грађевински материјал и граде се куће. Влада је пребацила градској управи потребан износ новца који ће бити довољан за потребе санације штете до Нове године", наводи председник Владе.
Он каже да се грађевинари и Штаб за ванредне ситуације суочавају с тешким проблемима као што су неприступачан терен, неповољни временски услови и специфичности појединачних ситуација. „Није лако, али  верујем да су министар Марковић и Штаб за ванредне ситуације способни да посао, који се односи на санацију штете грађанима, заврше до 1. октобра 2011. године. То сматрам успехом, јер ће се на тај начин у року краћем од годину дана од дана када се земљотрес догодио санирати штета грађанима, што је ефикасност која није показана никада до сада у санацији штете настале услед елементарних непогода. Не треба заборавити да је овим земљотресом директно погођено око 50 000 људи, што јасно указује на размере разарања 3. новембра", напомиње председник Владе Мирко Цветковић.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email