Председник Републике Србије Александар Вучић, приликом посете Расинском округу, обишао је радове на изградњи Моравског коридора, деонице Појате-Прељина односно радове на изградњи моста преко Западне Мораве, који се налази на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца.

Том приликом, председник је најавио да ће ауто-пут до Крушевца бити завршен пре краја године.

„То је важно за Крушевац, али и Ћићевац и Варварин, као и за Трстеник, који ће ускоро бити повезан, Врњачку Бању, Чачак, Краљево. Вредно радимо и за годину и по дана и та деоница ауто-пута је готова, уз истовремено Чачак-Пожега. Још треба да урадимо обилазницу око Крагујевца и да га спојимо брзом саобраћајницом са Мрчајевцима, Катргом, да бисмо могли да имамо излаз до Чачка и Краљева, а Крагујевац је већ спојен са Коридором 10“, казао је председник Вучић и додао:

„Ово је велика прилика за једну индустријску зону овде и између Чачка и Краљева, за две или три велике фабрике, где бисмо могли све људе у Поморављу који желе да раде да запослимо, да могу да живе пристојно и да део људи почне да се враћа у ове крајеве.“

Председник је честитао свима који су укључени у изградњу овог, како је рекао, најсавременијег ауто-пута у Србији, на томе како теку радови, нагласивши да је од 3.600 радника – 1.700 из Србије.

Како је речено приликом обиласка, деоница од Краљева до Чачка би требало да буде завршена почетком 2024. године, а онда се очекује да ће Крушевац и Краљево бити спојени 2025.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који је са представницима локалних самоуправа из овог дела наше земље присуствовао обиласку радова са председником Србије, истиче велики значај изградње Моравског коридора за Град Краљево и Краљевчане. Завршетак деонице од Прељине до Адрана, током наредне године, омогућиће да пут од Краљева до Београда траје свега сат – сат и петнаест минута. Град Краљево ће тако, уз Београд и Ниш, бити трећи град који ће имати и аеродром и ауто-пут.

Обиласку радова су присуствовали и амбасадори Велике Британије, САД и Турске, као и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директор „Коридора Србије“ Александар Антић, в.д. директора „Путева Србије“ Зоран Дробњак, као и представници конзорцијума компанија Бехтел-Енка, који изводи радове.

Foto: Printscr – Tanjug Live

Print Friendly, PDF & Email