Посету граду Краљеву, председник Републике Србије Александар Вучић започео је обиласком реконструисаног Атлетског стадиона који је изграђен давне 1972. године. Тим поводом, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, са сарадницима, али и бројним грађанима који су се окупили на стадиону,  дочекали су председника Вучића.

Атлетски стадион веома лепо изгледа и овде ће сада моћи да се одржавају међународна атлетска такмичењаизјавио је председник, па додао да је у реконструкцију објекта, на обали реке Ибар, уложено је 204.000.000 динара.

Како је  истакао, Краљево је десети по величини у Србији, али је његов стратешки значај много већи, и много тога ће се променити за наш град јер држава има новца да ради и гради, као и да је јако важно да инвеститори почну да долазе у Краљево.

Ауто-пут, који радимо, ће бити од великог значаја за Краљево, приближиће и Ушће, Рашку и Нови Пазар остатку Србије. Отвара Врњачку Бању на сат и по од Београда, Гоч, Голију, затим Ивањицу, Сјеницу у смислу туризма и свега другог. Отвара нове потенцијале за инвестиције, али и пут ка Нишу, Бугарској, Северној Македонији, Грчкојпојаснио је председник Вучић.

 Све што радимо отвара нове перспективе у смислу развоја, људи из Краљева имаће пут преко Чачка за Београд, имаће излаз, када будемо правили, ка Крагујевцу за брзу саобраћајницу”, изјавио је председник.

Председник Републике Србије је истакао да је посебно поносан што се велики број Краљевчана окупио да му пожелели добродошлицу, па захвалио на величанственом дочеку, а након разговора са окупљеним грађанима, осврнуо се и на жељу Краљевчана да добију затворени базен.

Како им је поручио, донета је одлука да се уради затворени базен, који ће коштати 10.000.000 евра, па се осврнуо и на друге важне пројекте који се раде у Краљеву. Председник је најавио изградњу дијагностичког центра, чија ће вредност,  са свом опремом, износити 25.000.000 евра, а 2023. године планирано је улагање од 25.000.000 евра у реконструкцију Поликлинике чиме би се завршила реконструкција читавог Здравственог центра „Студеница”.

Вучић је изјавио и да ће аеродром Лађевци, добити пет или шест линија, па ће Краљевчани, али и људи из околних градова и општина, имати прилику да баш из нашег града лете до Солуна, Истанбула, Тивта и мањих аеродрома у Немачкој.

„Наше је да се боримо за наш народ, да чувамо нашу земљу и да идемо напред још брже. Само уз вашу подршку то можемо да урадимо, истакао је први човек наше земље, па нагласио: „Важно је да се заједно боримо да Србија буде још снажнија и богатија.

Градоначелник града Краљева истакао је да му је велика част што се указала прилика даса својим сарадницима и суграђанима, на препуном, реконструисаном, Атлетском стадиону пожели добродошлицу председнику Републике Србије Александру Вучићу.  Он се осврнуо на то да се на територији нашег града из дана у дан релизују бројни пројекти у области изградње путне инфраструктуре, привреде, школства, здравства, што је доказ одличне сарадње републичке власти, Владе Републике Србије и министарстава у Влади и града Краљева. Градоначелник Терзић захвалио је председнику Вучићу што својом истрајношћу и залагањима константном доприноси да град Краљево буде боље место за живот свих његових житеља.

Print Friendly, PDF & Email