Представници Тениског савеза Србије посетили су данас Краљево. Заменик градоначелника Милун Јовановић, помоћници градоначелника Новица Гаговић, Вукман Ракочевић и Вукосав Коњикушић, директори Дирекције за планирање и изградњу Краљево и Спортског центра „Ибар“ – Ненад Нерић и Зоран Шаренац, као и председник Тениског савеза Србије и Западне Шумадије Предраг Петронијевић, састали су се са генералним директором Тениског савеза Србије Душаном Орландићем, спортским директором ТСС Александром Болићем, администратором за домаће турнире и међународним судијом Дарком Гагићем и чланом УО ТСС Миланом Вучковићем.

Један од разлога посете је и могућност да се Краљево, уз Београд, Нови Сад и Ниш, нађе међу кандидатима за организацију мечева женске и мушке репрезентације Србије у оквиру ФЕД и Дејвис купа.

„Одувек нам је била жеља да велике мечеве одржимо на целој територији Србије. Међутим, технички услови организације су увек били препрека, пошто Међународна тениска федерација (ITF) има врло строге услове у организацији Дејвис куп мечева у светској групи и Фед куп мечева. Тако смо до сада имали само три града који имају све услове које они прописују. Надам се да ћемо после данашњег обиласка и увида у све оно што би било потребно за Дејвис куп у Краљеву, и Краљево добити као потенцијални град“, изјавио је генерални директор ТСС Душан Орландић.            

Други разлог доласка у Краљево представника ТСС јесте и обилазак једног од четири региона ТСС – Тениског савеза Шумадије и Западне Србије, чије седиште је недавно из Чачка премештено у Краљево.

„Сматрамо да ће то дати нови замах развоју тениса у овом делу Србије. У последњих неколико година у целој Србији одзив деце није у оној мери у којој би био да је другачија ситуација, поготову с обзиром на резултате које тенис у овом тренутку има. Данашњи састанак усмерен је и на развој тениса у Краљеву и Западној Србији“, рекао је Орландић.

Спортски директор ТСС Александар Болић објашњава да је посета Краљеву једна од редовних активности обиласка клубова по Србији и нада се да ће за следећу годину имати пуно активности и у Краљеву.

„Желимо да видимо у каквој је ситуацији тенис у овом делу Србије. Нажалост, економска ситуација је таква да је све мање деце која играју тенис на такмичењим. Желимо да кроз неке нове акције, као што је тенис 10, „подигнемо“ тенис у целој Србији. Тениски клуб Краљево је дугогодишњи члан Прве савезне лиге и желимо да видимо какви су њихови планови за наредни период и саветима помогнемо да буду још успешнији“, рекао је спортски директор ТСС.

Након састанка, гости су обишли и халу спортова која би ускоро требало да буде завршена.

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email