Градоначелник града Краљева Томислав Илић и председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић примили су представнике Високе школе за пословну економију и предузетништво из Београда. Састанку су присуствовали и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, начелник Школске управе Краљево Жарко Милосављевић, заменик градоначелника Милун Јовановић и члан Градског већа задужен за област културе, основног и средњег образовања Миша Милосављевић.

Састанку су, у име школе, присуствовали  проф. др Душан Цогољевић, власник Високе школе академских студија, проф. др Раде Станковић, директор школе, проф. др Драгољуб Вукосављевић, професор, и  проф. др Ђорђе Минков, директор Високе школе струковних студија.           

Према речима професора Станковића, у Краљево су дошли да понуде сарадњу са локалном самоуправом, која би се састојала у томе да капацитете школе, која има око 80 доктора наука, петнаестак студената докторских студија, ставе на располагање локалној самоуправи, да помогну из области предузетништва, из области финансија, економије. У току је и акредитација Школе на дањину. Према речима директора школе, која има око 1.500 студената, њихова је жеља, стратегијски циљ, да у догледно време, релативно брзо, отворе и региструју, добију акредитацију за још једну школу ван седишта, и то у Краљеву. За сада, школа, која је регистрована у Београду, године, има школе ван седишта у Лозници, Чачку и Јагодини.

Градоначелник је захвалио представницима Високе школе за пословну економију и предузетништво из Београда што су за отварање истуреног одељења школе изабрали баш град Краљево. Он је изразио спремност да град сарађује са свим високошколским установама и тако утиче на побољшање услова у Краљеву. Интерес града Краљева јесте да ова школа буде баш у њему, чему ће, како је најавио градоначелник, претходити потписивање Меморандума о сарадњи.

Једна од те ма које се налазе у меморандуму о разумевању, који су представници школе понудили граду Краљеву, јесте и сарадња са локалном  самоуправом у добијању средстава из фондова ЕУ.    

Print Friendly, PDF & Email