Породици Мирка Радивојевића данас су свечано уручени кључеви новоизграђене куће – донација Општег удружења предузетника општине Ариље.
Породицу Радивојевић чине супружници Мирко и Зага, синови десетогодишњи Предраг, који болује од церебралне парализе, и седмогодишњи Лазар, као и Миркова мајка Радмила. Од земљотреса 3. новембра прошле године они су били расељени код комшија и рођака, јер стара кућа више није била за употребу
Председник Управног одбора Удружења предузетника Милутин Стефановић је предао кључеве куће од 70 квадрата домаћину Мирку, у присуству начелника полицијских управа Ужице И Краљево и градоначелника Краљева.
Опште удружење предузетника општине Ариље покренуло је хуманитарну акцију прикупљања помоћи за пострадале у земљоптесу. Уз помоћ Полицијске управе Краљево, Удружење је пронашло породицу Мирка Радивојевића из Грдице, чију кућу је комисија прогласила неусељивом, тј. кућа је предвиђена за рушење. Ова породица је у веома тешкој материјалној ситуацији, сви чланови породице су незапослени, а имају дете са тешким хендикепом коме је све време неопходна помоћ једног родитеља.
 Опште удружење предузетника донело је одлуку да од новца који сакупе изгради чврсто зидани објекат површине 70 м2. У хуманитарној акцији учествовало је 180 привредних субјеката општине Ариље и прикупљено је око 23.000 евра. Као најповољнији понунач за извођача радова одабран је ГПТУР „Градинг" из Краљева.
У рушењу постојећег објекта оштећеног у земљотресу учествовали су полицајци Полицијске станице Пожега и Полицијске станице Ариље. Опремање новоизграђене куће помогла је Полицијска управа Краљево, која је пружала и логистичку подршку током изградње куће.
Начелница ПУ Ужице Драгица Јевтовић рекла је новинарима да је ово још један пример да полиција није ту само да би спроводила мере репресије, већ и да је и на другачији начин у служби народа.
Уручењу кључева је, поред донатора и осталих који су учествовали у овом хуманом чину, присуствовао и градоначелник Краљева Љубиша Симовић који се захвалио донаторима и истакао да је ова помоћ велика за породицу Радивојевић али и за Краљево, јер без овакве помоћи град не би могао да  да заврши санацију.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email