Премијер Србије Мирко Цветковић и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић обишли су данас објекте који су оштећени у земљотресу и присуствовали седници Кризног штаба Краљева.
Након обиласка зграда Гимназије, Медицинске школе и зграда у улици Драгослава Богавца , које су највише оштећене, премијер је на седници Кризног штаба рекао да ће Влада Републике Србије поклонити и до 500 монтажних кућа за грађане који су остали без смештаја и да ће се ребалансом буџета обезбедити 100 милиона динара за Краљево.
„ Постоји озбиљнан план и студија државе, тако да је ситуација у Краљеву под контролом, али морамо да будемо солидарни" рекао је премијер Цветковић.
Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић је рекао да ресорно министарство и Влада Србије са Краљевом имају свакодневно вишесатну комуникацију и да постоји јасан план за наредни период како ће тећи изградња.
Градоначелник Краљева Љубиша Симовић је рекао да до понедељка неће бити наставе у краљевачким школама и да се нада да ће се санација школа до тада завршити.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email