Радове на изградњи моста у Скопљанској улици, који су дошли до фазе премошћавања обала Ибра, данас је са сарадницима обишао градоначелник Краљева Драган Јовановић.
Он је оценио да ће нови, трећи по реду краљевачки мост, бити завршен планираном динамиком до 1. августа наредне године, јер су поштовање рокова и квалитета градње били једини услов добротвора из Kанаде Миломира Главчића, који је за изградњу овог моста Краљеву донирао милион евра.
Мост ће бити дугачак 240, широк 12 метара, а коштаће око 180 милиона динара, а са приступним саобраћајницама и расветом, како у процењују у Дирекцији за планирање и изградњу „Краљево" око 280 милиона динара.
За око две трећине до сада завршених радова утрошено је, према речима градоначелника Јовановића, око 122,5 милиона динара, од чега 73,5 милиона из градског буџета и 49 милиона из средстава донатора.
„Захваљујем се великом патриоти Миломиру Главчићу, чије ће име носити овај мост који ће пружити развојну шансу Краљеву да се развија и у насељу Рибница на десној обали Ибра", рекао је градоначелник Јовановић, додајући да се сваки динар троши транспарентно.
Oпуномоћеник донатора Радоје Главчић оценио је да је Краљево на добром путу да оправда указано поверење и да докаже да је сваки евро наменски утрошен.
До сада су завршени сви стубови, постављени носачи у четири поља, започете коловозне плоче, а управо је кренуло премошћавање леве и десне обале Ибра.
„У току је израда оплате и арматуре за плочу која иде преко монтажних носача, а радници раде на изради носиве скеле која ће послужити за радове изнад самог речног корита у наредних 30 дана", навео је Драган Николић, директор предузећа „ГП Николић", које је једини извођеч радова.
Конструктивни радови на мосту биће завршени до календарског краја године, а мост који у граду већ сви зову Главчићевим имаће две коловозне траке, пешачку и бициклистичку стазу са једне и само пешачку  са друге стране.


 

Print Friendly, PDF & Email