Град Краљево посетили су данас Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар и принцеза Катарина.

Краљевски пар је најпре посетио обданиште „Принцеза Катарина“ у Новом Селу код Врњачке Бање и пакетићима дариваo 40 деце. Изградњу овог вртића, у сарадњи са Фондацијом принцезе Катарине, финансирала је др Нада Милосављевић, родом из Врњачке Бање, која живи у САД.

            Престолонаследника и принцезу, пре званичног пријема, поред представника града, дочекали су грађани Краљева и чланови Удружења Краљевина Србија. Састанак са градоначелником Краљева Томиславом Илићем, начелником Рашког управног округа Небојшом Симовићем и њиховим сарадницима био је прилика да се разговара о потребама града у којима би гости могли да помогну. Затим је уследио састанак коме су, осим градоначелника и његовог заменика и начелника Рашког управног округа, присуствовали помоћници градоначелника, чланови Градског већа, директори јавних предузећа града Краљева, шефови одборничких група, као и представници Удружења Краљевина Србија, на коме је било речи о проналажењу нових инвеститора. Како је током боравка престолонаследника у нашем граду у току било заседање Скупштине, Његово краљевско височанство се са скупштинска говорнице обратило и одборницима Скупштине града Краљева.  

Приликом боравка у нашем граду, престолонаследник Александар је истакао:

„Мојој супрузи и мени велико је задовољство што смо данас поново овде са вама, у граду који је добио име у част проглашења Србије за Краљевину. На састанку са представницима града разговарали смо о економској ситуацији. Она је данас тешка у целој земљи. Потребно је учинити много више да се привуку страни инвеститори, јер то значи и отварање нових радних места. Моја породица и ја увек смо спремни да у томе помогнемо. Захваљујући Фондацији моје супруге, данас смо Краљеву донели и хуманитарну помоћ. Ако сви будемо помагали једни другима и радили заједно, сигуран сам да ћемо остварити бољу будућност за нашу децу.

Градоначелник Илић је захвалио Њиховим краљевским височанствима који су Краљеву још једном пружили несебичну помоћ. Он је изразио наду да ће се сарадња са Фондацијом принцезе Катарине наставити.

„Ми смо, као град, определили средства у буџету за набавку магнетне резонанце. Управо смо са нашим гостима, нашим донаторима, договорили да ће Фондација помоћи и да ћемо заједно учествовати у набавци магнетне резонанце“, рекао је градоначелник града Краљева. 

Краљевски пар је затим посетио Општу болницу, којој су, како би допринели бољем лечењу грађана Краљева и лекшем раду у Болници, донирали 220 душека, јастука, постељине и медицинских пакета, захваљујући хуманитарној канцеларији Лајфлајн Чикаго, која функционише под покровитењством принцезе Катарине. 

Приликом посете Школе за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“, гости су поклонили интерактивну таблу, вредну 2.500 евра, набављену захваљујући хунманитарној организацији Лајфлајн.

И малишане из СОС Дечјег села краљевски пар је обрадовао поклонима – донирали су им, за 73 деце, школски прибор, ранчеве, гардеробу, слаткише, средства за хигијену.

 Print Friendly, PDF & Email