Министар за државну управу и локалну самоуправу и координатор Владе за помоћ граду Краљеву Милан Марковић представио је данас досадашње резултате и будуће планове Владе у санацији штете настале услед земљотреса.
Министар Милан Марковић каже да ће Влада санирати последице штете грађанима до 1. октобра 2011. године. То значи да ће питање свих објеката индивидуалног становања бити решено до тог датума. Ситуација је тешка, али Влада неће дозволити да се понови Мионица где последице земљотреса од пре 12 година и даље нису саниране. Сви Краљевчани који су у земљотресу 3. новембра остали без крова над главом имаће нове куће, а биће санирана и оштећећења на кућама, као и становима и зградама. 
Он напомиње да га је Влада задужила за објекте индивидуалног становања, а да је посао ресорних министарстава да санирају штете настале на школама, болницама и другим објектима јавног значаја. 
Министар Марковић наводи да је у начелу задовољан темпом радова на изливању темеља и постављању нових монтажних кућа, али да лоши временски услови до пре неколико дана, проблеми као што је неприступачан терен или механизација која се заглављује, ипак отежавају радове. 
Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић именован је 8. новембра од стране Владе за координатора помоћи Краљеву.
Влада је, у сарадњи с градском управом, организовала одлазак на терен комисија за процену штете. Објекти су прегледани и подељени у неколико категорија, према оштећењима. У току је рад на 107 темеља, као и исплата финансијских средстава грађанима предвиђених за пројекте санације и грађевинске радове за одређене категорије кућа.


          Презентација спроведених активнoсти везаних за санацију последица земљотреса у Краљеву

 

Print Friendly, PDF & Email