Градоначелник града Краљева Томислав Илић са сарадницима примиo jе представнике краљевачког Ауто-мото спортског клуба KV RACING TEAM, који је 2014. године освојио прво место у националном шампионату Србије на кружним стазама, а био други на брдским тркама. У име клуба KV RACING TEAM, састанку су присуствовали Игор Павловић, председник, Младен Бажалац, потпредседник, Милош Рогоњић, директор, Предраг Ламбаша, возач, освајач „златне кациге“ или три титуле заредом, и други чланови клуба.

На састанку је исказана обострана заинтересованост за адаптацију и коришћење аутодрома Берановац како би му се вратио стари сјај, али и некадашња такмичења, која са нестрпљењем очекују многи.

Како је истакао Милош Рогоњић, директор клуба који постоји три године и броји 14 такмичара, први пут у историји Краљева освојена је шампионска титула на кружним и брдским стазама. Прве године постојања имали су клупског шампиона Бојана Милановића, који је презентовао не само град, већ и државу на Дакар релију. Сада имају на кружним стазама два шампиона и једног вицешампиона, а на брдским тркама два шампиона и два вицешампиона.

„Надамо се да ћемо имати подршку града и у 2015. години. Да није било подршке града, не би било ни ових резултата. Већи део средстава, поред спонзора, обезбедио је град Kраљево. Надамо се да ћемо имати поново ауто-трке на Берановцу. То је била и једна од тема састанка. Желимо да Берановац активирамо и да се направи аутодром као некада“, рекао је директор клуба Рогоњић.

Градоначелник града Краљева Томислав Илић обећао је помоћ локалне самоуправе клубу.

„Надам се да ће и ове године наставити да постижу изузетне резултате као у претходној години. Разговарали смо и о инфраструктури, о кружној стази на Берановцу, где су се некад одржавале трке. Мислим да би град Краљево опет требало да буде домаћин тих трка. Ми ћемо се, уз помоћ Владе Републике Србије, и уз помоћ KV RACING TEAM-а, потрудити да једна од трка буде и на Берановцу“, рекао је градоначелник Краљева Томислав Илић.

      

 

Print Friendly, PDF & Email