Представници града Краљева и Рашког управног округа примили су државног првака у мото кросу, у класи MXB, Краљевчанина Слободана-Бокија Јаблановића, члана GTC racing teamа из нашег града. На пријему су били и његов млађи брат и клупски друг, који су заслужни за, екипно, вицешампионско место у  првенству Србије.

            Иако тек две године у овом опасном, адреналинском спорту, двадесетогодишњи СлободанБоки Јаблановић освојио је око двадесет појединачних пехара. Прошле године је био трећи у конкуренцији од 28 возача. У протеклих годину дана на шест трка освојио је четири пехара за прво, по један за друго и треће место. На Источноевропском шампионату у Крушевцу једини је из Србије освојио пехар. На последњој трци у мото кросу, одржаној у октобру у Брусу, освојио је прво место у обе трке.

Слободан је захвалио граду Краљеву што га подржава, али и  свом клубу.

Мислим да сам оправдао очекивања за ову годину, а следеће године ћу да се потрудим да у професионалној класи будем што бољи и да увек будем на постољу, поручио је краљевачки државни шампион.

О доминацији над осталим такмичарима говори и занимљивост са последње трке у Брусу. Слободан је испричао како је, 15 секунди пре старта, његова девојка испустила марамицу на стазу. Трка је почела, он се зауставио, подигао марамицу, пољубио девојци руку, и после трећег круга, упркос заостатку на почетку, био први.

 Као локална самоуправа определили смо новац за финансирање спортских клубова. Ово је и доказ да смо радили правилно и улагали новац за оне који имају резултате. Планирамо да то наставимо и у наредној години, донели смо Правилник по коме ће они који су имали успехе у претходној години бити и више награђени, изјавио је градоначелник Краљева, додавши да је ове године рађено и на побољшању спортске инфраструктуре у нашем граду.
           

 

Print Friendly, PDF & Email